16.10.2018 14:30

Japan door Doan's eerste goal naar zege op Uruguay

FC Groningen-speler Ritsu Doan heeft Japan geholpen aan een knappe overwinning op Uruguay. De middenvelder kwam voor de eerste keer op het scorebord in het nationale shirt en zorgde door zijn treffer dat Japan met 4-3 won. 

Doan werd niet de matchwinner, aangezien hij de stand van 2-2 naar 3-2 tilde. De technicus kreeg de bal in de zestien aangespeeld en verschalkte Uruguay-doelman Fernando Muslera met een bekeken bal in de verre hoek. Red Bull Salzburg-aanvaller Takumi Minamino maakte vervolgens de 4-2, waarna Cristian Rodríguez de eindstand bepaalde. Het was het derde optreden van Doan voor Japan. Eerder in het duel had ook PSV'er Gastón Pereiro het net gevonden namens Uruguay.


 Lees ook: België is Nederland al ruim twintig jaar de baas 


Kopa Trophy
Eerder kwam Doan nog niet tot scoren in de wedstrijden tegen Costa Rica en Panama, hoewel beide duels met 3-0 werden gewonnen. De Japanner staat er internationaal echter goed op want Doan maakt kans op de allereerste Kopa Trophy van France Football, de Gouden Bal voor jonge talenten. Samen met onder meer Justin Kluivert, Kylian Mbappé, Christian Pulisic en zes anderen zijn zij genomineerd.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner