16.10.2018 22:35

Stand van zaken in Oranje-groep na Frankrijk-Duitsland

Frankrijk heeft dinsdagavond drie punten bijgeschreven in de Groep 1 van de Nations League A. De ploeg van Didier Deschamps had op eigen veld moeite met Duitsland, maar stapte met een 2-1 zege van het veld.


VIDEO: Danjuma rond fraaie counter af bij basisdebuut


Duitsland, het enige land samen met San Marino en Kroatië dat voor vandaag nog niet had gescoord in de Nations League, kwam op voorsprong door een penalty. Middenvelder Toni Kroos schoof de bal tegen de touwen, omdat dat de Franse doelman Hugo Lloris zijn hand er net niet volledig achter kon zetten. Na de onderbreking kwam Frankrijk op gelijke hoogte, door een fantastische kopbal van Antoine Griezmann (video onder). Vlak voor het eindsignaal zorgde diezelfde Griezmann met een strafschop voor de eindstand.

Oranje volgt achter Frankrijk
Zowel Frankrijk als Duitsland heeft nu drie wedstrijden gespeeld in de groep, terwijl Oranje er twee heeft afgewerkt. De Fransen gaan door de overwinning aan de leiding met vier punten, omdat het eerder al van Nederland wist te winnen. De ploeg van Ronald Koeman verzamelde tot op heden drie punten door de zege op Duitsland, dat daarom laatste staat in de poule met één punt. Op 16 en 19 november vallen de beslissingen. Duitsland is uitgeschakeld voor de eindzege in de poule, terwijl Oranje van Frankrijk moet winnen.

  • 16 november: Nederland – Frankrijk
  • 19 november: Duitsland – Nederland

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner