18.10.2018 08:15

VIDEO: in bloedvorm verkerende Rooney met prachtgoal

Wayne Rooney zal niet veel spijt hebben gehad van zijn overstap van Everton FC naar D.C. United in de Major League Soccer. In de nacht van woensdag op donderdag etaleerde de middenvelder annex aanvaller wederom zijn klasse.

D.C. United-speler opende na ruim een kwartier de score tegen Toronto FC en deed dat op fenomenale wijze. De 32-jarige Engelsman legde aan voor een vrije trap van ongeveer dertig meter, krulde de bal over de muur en verschalkte Toronto FC-doelman Alex Bono op geniale wijze (video onder). Daarmee maakte Rooney alweer zijn tiende treffer van het seizoen, meer dan elke andere speler van D.C. United.

En dat is ongelooflijk knap, want Rooney transfereerde pas halverwege het Major League Soccer-seizoen naar de Verenigde Staten. In totaal speelde hij nog maar achttien wedstrijden in die competitie, terwijl teamgenoten Steve Birnbaum en Luciano Acosta al meer dan dertig optredens achter hun naam hebben staan. Alleen in zijn tweede periode als speler van Everton FC kwam Rooney sneller tot tien doelpunten. Bovendien gaf hij dit seizoen ook al zes assists. 

Duels dat Rooney nodig heeft om tot 10 competitiegoals te komen:

  • Everton FC: 50 wedstrijden
  • Manchester United: 26 wedstrijden
  • Everton FC: 16 wedstrijden
  • D.C. United: 18 wedstrijden


Lees ook: Deze spelers maakten meeste minuten onder Koeman


 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner