18.10.2018 10:00

De Graafschap vertrouwt volledig op Nederlandse spelers

Van alle clubs in de Eredivisie is De Graafschap de enige ploeg die tot op heden enkel met Nederlandse spelers op het veld heeft gestaan. Niet geheel onlogisch, want De Superboeren hebben geen enkele speler in de selectie met een andere nationaliteit dan de Nederlandse.

Ook bij FC Emmen bestaat de selectie uit grotendeels Nederlandse spelers. De ploeg heeft met Jafar Arias (Curaçao), Nicklas Pedersen (Denemarken), Easah Suliman (Engeland) en Jason Bourdouxhe (België) vier buitenlandse spelers, maar alleen Arias en Pedersen maakten dit seizoen minuten in de competitie. Achter De Graafschap en FC Emmen volgt ADO Den Haag, dat dit seizoen in de Eredivisie tijdens de eerste acht wedstrijden vijf spelers uit het buitenland gebruikte.


Lees ook: Deze spelers maakten meeste minuten onder Koeman


Willem II vreemdelingen legioen
Bij Willem II vertrouwen ze dan weer bijzonder veel op de kwaliteiten van de spelers uit het buitenland. De Tilburgers zetten dit seizoen al dertien verschillende spelers in die geen Nederlands paspoort hebben. Van hen maakten Fran Sol en Timo Wellenreuther de meeste minuten, zij misten namelijk nog geen minuut. Na Willem II zijn het Ajax, Fortuna Sittard en NAC Breda die de meeste buitenlanders lieten opdraven. Alledrie de club gebruikten dertien niet-Nederlanders. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner