18.10.2018 12:30

Drie teams snakten naar de interlandonderbreking

Voor Mitchell van der Gaag kwam de interlandonderbreking precies op het juiste moment. De oefenmeester van NAC Breda zag zijn ploeg de laatste vijf Eredivisie-wedstrijden voor de interlands namelijk allemaal verliezen.

Daarmee is NAC Breda uiteraard de ploeg die de slechtste vorm meenam naar het vrije speelweekend van afgelopen zaterdag en zondag. Voor de ploeg uit Brabant is het te hopen dat de vervelende periode zonder punten afgesloten kan worden. Tijdens de eerstvolgende wedstrijd wacht meteen een belangrijke test, want de derby met Willem II staat op het programma. Echter, de Tilburgers presteerden ook erg matig in de vijf wedstrijden voor de interlandonderbreking.


Lees ook: De Graafschap vertrouwt volledig op Nederlanders


Willem II wist namelijk eveneens geen van die vijf duels te winnen. Wel speelde het driemaal gelijk en ging het twee keer onderuit. De ploeg van Adrie Koster haalde dus drie punten uit die reeks van vijf. FC Groningen doet het nog iets slechter dan Willem II. De ploeg van Danny Buijs behaalde over de afgelopen vijf duels één punt, dankzij de 1-1 tegen FC Utrecht. De overige vier wedstrijden eindigden in een nederlaag voor FC Groningen.

De top vijf van Eredivisie-teams met de slechtste vorm (laatste vijf duels):

  1. NAC Breda – 0 punten
  2. FC Groningen – 1 punten
  3. Willem II – 3 punten
  4. De Graafschap – 4 punten 
  5. AZ Alkmaar – 5 punten

Kijken we dan naar de ploegen die het meest in vorm zijn de laatste vijf Eredivisie-wedstrijden, staat PSV natuurlijk bovenaan. De ploeg van Mark van Bommel won dit seizoen nog alle wedstrijden in de Eredivisie en pakte dan ook over de afgelopen vijf wedstrijden de volle buit: vijftien punten. Ajax verloor over die periode eenmaal, van PSV, en pakte twaalf punten. Net als Heracles Almelo. De ploeg van Frank Wormuth houdt Feyenoord net achter zich. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst is wel samen met PSV de enige ploeg die de laatste vijf duels niet verloor door drie zeges en twee gelijke spelen. 

De top vijf van Eredivisie-teams met de beste vorm (laatste vijf duels):

  1. PSV – 15 punten
  2. Ajax – 12 punten
  3. Heracles – 12 punten
  4. Feyenoord – 11 punten
  5. PEC Zwolle – 10 punten

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner