19.10.2018 10:00

De 5: peperdure transfer deze zomer die erg tegenvallen

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Na de interlandonderbreking start het clubvoetbal weer, maar welke spelers waarvoor flink geld werd betaald, stelt er enorm teleur bij zijn nieuwe club?

1: Fabinho – Liverpool FC
Liefst 45 miljoen euro betaalde de verliezend Champions League-finalist voor de Braziliaanse middenvelder. Fabinho had het seizoen daarvoor uitstekend gepresteerd bij AS Monaco en Jürgen Klopp zag in Fabinho een aanwinst voor zijn middenveld, maar onder meer Georginio Wijnaldum houdt hem op de bank. Van veel speeltijd is het tot op heden niet veel van gekomen, want de 24-jarige speelde nog geen minuut in de Premier League. Wel mocht hij opdraven in de League Cup en de Champions League. 

2: Malcom – FC Barcelona
Lange tijd leek Malcom van Girondins Bordeaux naar AS Roma te verkassen, maar de Braziliaanse middenvelder besloot op het laatste moment in te gaan op het aanbod van FC Barcelona. De concurrenten van Malcom bij de Catalaanse ploeg in de aanval (Coutinho, Lionel Messi, Ousmane Dembélé en Luis Suárez) zijn niet mis. Maar na de 41 miljoen euro die FC Barcelona had betaald, hadden wij verwacht dat hij meer duels zou hebben gespeeld dan twee invalbeurten in de Primera División.

3: Yerry Mina – Everton FC
Een speler die FC Barcelona juist verliet vanwege de concurrentie was de Colombiaan Yerry Mina. De centrale verdediger gooide hoge ogen op het Wereldkampioen 2018 in Rusland. Marcel Brands, die PSV verruilde voor een avontuur bij Everton FC als technisch directeur, haalde de fysiek sterke mandekker en betaalde zelfs ruim dertig miljoen euro. Een succes? Nog niet, want Mina speelde nog geen wedstrijd namens Everton FC.

4: Aleksandr Golovin – AS Monaco
Aleksandr Golovin was net als Mina één van de uitblinkers op het WK in Rusland. De Russische middenvelder van CSKA Moskou werd vervolgens begeerd door meerdere topclubs uit Europa. Ondanks interesse van onder meer Manchester United en Chelsea FC koos Golovin ervoor om naar AS Monaco te gaan. De Monegasken betaalden dertig miljoen euro. Vooralsnog geen heel groot succes, want tot op heden had de talentvolle Golovin slechts twee basisplaatsen in de Ligue 1. 

5: Odriozola – Real Madrid
Met Daniel Carvajal wist Odriozola dat het een geduchte concurrent zou hebben bij Real Madrid, nadat hij voor dertig miljoen werd overgenomen door Real Sociedad. In de Primera División speelde hij echter nog maar twee wedstrijden. Desondanks is Real Madrid-trainer Lopetegui fan van de rechtsback, want hij prefereerde Odriozola boven onder meer FC Barcelona-speler Sergio Roberto in de selectie voor het WK in Rusland. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner