19.10.2018 14:00

Massale steun voor succesvolle leeuwen en leeuwinnen

Als het Nederlands elftal over een maand de laatste thuiswedstrijd van de Nations League speelt, doet de ploeg van Ronald Koeman dat voor een uitverkocht stadion. Midden november vallen de beslissingen in Divisie 1.

Oranje speelt dan tegen Frankrijk en moet winnen om uitzicht te houden op groepswinst en een halve finaleplaats van de Nations League. Bij een gelijkspel is het Nederlands elftal in ieder geval zeker reekshoofd bij de loting voor de kwalificatiepoules voor het Europees Kampioenschap van 2020, omdat het dan bij de beste tien van de twaalf landen hoort in de Nations League (Divisie 1). De recente succesvolle duels tegen Duitsland (3-0 zege) en tegen België (1-1) hebben ervoor gezorgd dat fans er weer vertrouwen in hebben.


Lees ook: Deze spelers maakten meeste minuten onder Koeman


Bij enige regelmaat raakten de wedstrijden voor Oranje in de Johan Cruijff ArenA niet uitverkocht. De laatste keer dat het stadion voor een wedstrijd van het Nederlands elftal een maand van tevoren was uitverkocht, was maanden geleden communiceert de KNVB. In totaal zullen 46.516 toeschouwers aanwezig zijn bij de wedstrijd in De Kuip. Niet alleen Oranjeleeuwen krijgen massale steun, ook de Oranjeleeuwinnen weten dat ze een uitverkocht stadion achter zich hebben staan.

De ploeg van Sarina Wiegman speelt op 9 november de heenwedstrijd in de finale van de play-offs voor het Wereldkampioenschap van 2019. In Stadion De Galgenwaard ontvangen de OranjeLeeuwinnen Zwitserland, dat in de halve finale over twee duels met 3-3 te sterk was voor België door uitdoelpunten. Oranje versloeg Denemarken in tweeluik met 4-1. 

"We zijn blij dat de fans de OranjeLeeuwinnen zo massaal willen aanmoedigen. Anderzijds vinden we het jammer dat we ook veel supporters teleur moeten stellen", reageert directeur amateur- en vrouwenvoetbal Jan Dirk van der Zee op de uitverkochte wedstrijd van de vrouwen. "We hebben met Stadion Galgenwaard gekozen voor een middelgroot stadion om zo de toegangsprijzen schappelijk en toegankelijk te houden, zodat ook gezinnen en groepen de wedstrijden kunnen bezoeken."

De KNVB wil de wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen in nog grotere stadions laten spelen. "Eerder dit jaar speelden de Oranjevrouwen al in Eindhoven, Heerenveen en Breda. De populariteit van de wedstrijden van de Leeuwinnen is de afgelopen maanden nog verder toegenomen. De KNVB onderzoekt daarom de mogelijkheid of de Oranjevrouwen in de toekomst hun thuiswedstrijden in grotere stadions kunnen spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner