20.10.2018 14:52

Real Madrid met langste droogte in clubhistorie

In de 116-jarige geschiedenis van Real Madrid bleef het nog nooit zo lang zonder doelpunt als in de recente reeks. Na 55 minuten tegen Levante UD stond er nog een 0 achter de naam, waarmee het record uit de boeken ging.

Het laatste doelpunt van Real Madrid voor de thuiswedstrijd tegen Levante dateerde van 22 september. Toen maakte Marco Asensio na 41 minuten het enige doelpunt tegen Espanyol (1-0). Het vervolg van die wedstrijd, tegen Sevilla FC (0-3), Atlético Madrid (0-0), Deportivo Alavés (0-1) en CSKA Moskou (0-1) kwam De Koninklijke niet meer tot scoren. Tegen Levante stond het na 55 minuten 0-2 en kwam de teller op 7 uur en 45 minuten (465 minuten) zonder doelpunt van de Madrilenen. Dat is de langste reeks in de clubgeschiedenis

Asensio dacht het record voor rust te verijdelen, maar zijn treffer werd afgekeurd na ingrijpen van de VAR. Ook Mariano Díaz was met een bal op de lat heel dichtbij. Levante scoorde ondertussen wel tweemaal. Binnen een kwartier stonden Morales en Roger al op het scorebord.

De doelpuntloze reeks kwam zaterdagmiddag ten einde op 482 minuten. Ruim een kwartier voor tijd schoot Marcelo op aangeven van Karim Benzema raak. Verder dan de aansluitingstreffer kwam Real Madrid niet: 1-2. Dit was de vijfde wedstrijd op rij die de ploeg niet wist te winnen, in 2009 gebeurde dat voor het laatst.