22.10.2018 08:15

Nooit eerder was gat met koploper en nummer 5 zo groot

Dat PSV uitstekend aan het Eredivisie-seizoen is begonnen, is een understatement. De ploeg van Mark van Bommel zegevierde in alle negen wedstrijden en staat dus op 27 punten. Op een enkele ploeg na degradeert PSV de rest van de competitie volledig. Zelden waren de verschillen zo fors. 

Ajax (vijf punten), Feyenoord (zeven punten) en Heracles Almelo (acht punten) kunnen nog enigszins volgen in het spoor van de landskampioen van vorig seizoen. Het gat met nummer vijf VVV-Venlo bedraagt echter dertien punten. Nooit eerder was het gat tussen de koploper en de nummer vijf van de competitie na negen speelrondes zo groot, sinds de invoering van het driepuntensysteem. De huidige puntentelling werd ingevoerd in het seizoen 1995/1996.


 Lees ook: VIDEO: Messi loopt breuk op in arm en mist Clásico 


In dat seizoen had Ajax, de Eredivisie-koploper van toen, een gat van twaalf punten ten opzichte van sc Heerenveen (de nummer vijf). Dat is behalve het huidige seizoen de grootste marge gebleken tussen de leider van de competitie en de nummer vijf. In 2016/2017 bedroeg het gat elf punten (tussen Feyenoord en AZ) en alle andere seizoenen was het verschil altijd tien minuten of minder. De kleinste verschillen waren in 2013/2014 en 2008/2009. Destijds was het gat slechts twee punten. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner