23.10.2018 10:00

Nederlanders in het buitenland: Chery in topvorm

Tjaronn Chery is bezig aan een uitstekend seizoen in de Turkse SüperLig. De aanvallende middenvelder van Kayserispor kwam afgelopen zomer over van het Chinese Guizhou Hengfeng en is belangrijk voor zijn ploeg.

Chery, die in Nederland speelde voor FC Groningen, ADO Den Haag, RBC Roosendaal, FC Emmen, SC Cambuur en FC Twente, speelde dit seizoen al 744 minuten in de SüperLig. Dat is meer dan competitiegenoten Jeremain Lens en Eljero Elia onder meer deden. Daarnaast toonde hij zich aanvallend ook, want dit seizoen gaf hij al dertien keypasses. Op Memphis Depay na (Memphis had ook de meeste succesvolle dribbels) gaf er geen Nederlander uit de tien beste Europese competities* meer keypasses dan Chery. 

Nederlanders van de 10 beste competities met de meeste keypasses:

  1. Memphis Depay – 35
  2. Tjaronn Chery – 13
    Davy Klaassen – 13
  3. Jonathan De Guzman – 12


 Lees ook: Schietgrage Ziyech leidt de dans samen met Messi 


De grootste Nederlandse minutenvreters zijn vooralsnog te vinden in de Premier League. Vooral de verdedigers maken daar overuren. Nathan Aké (AFC Bournemouth), Patrick van Aanholt (Crystal Palace) en Wesley Hoedt (Southampton FC) misten nog geen minuut van de loodzware Premier League. Van alle Nederlandse spelers is Aké, die momenteel wordt begeerd door Tottenham Hotspur, bovendien de speler met de meeste onderscheppingen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner