23.10.2018 12:45

Fenomenale Özil grijpt fraai record in de Premier League

Mesut Özil toonde maandagavond tegen Leicester City zijn absolute klasse. De aanvallende middenvelder was goed voor een assist en een doelpunt. Met die treffer (de 1-1) schoot hij zichzelf de recordboeken in. 

Het was voor de dertigjarige spelmaker namelijk alweer zijn dertigste doelpunt in de Premier League. Daarmee is hij de Duitse speler die de meeste treffers maakte op het hoogste niveau in Engeland. Tot afgelopen maandag stond hij op gelijke hoogte met Uwe Rösler, die zijn Engelse doelpunten maakte namens Manchester City en Southampton FC. 

Duitse spelers in de Premier League met de meeste doelpunten:

  1. Mesut Özil – 30 doelpunten
  2. Uwe Rösler – 29 doelpunten
  3. Jürgen Klinsmann – 29 doelpunten
  4. Robert Huth – 21 doelpunten
  5. Lukas Podolski – 19 doelpunten


 Lees: Eredivisie-duels gewijzigd ten gunste van Ajax en PSV 


Het doelpunt zorgde dus voor een fraai record voor Özil. Dat was echter niet de actie waarbij hij de fans van Arsenal FC het hardst liet klappen. Dat gebeurde bij de 3-1 in de tweede helft, toen The Gunners een doelpunt van ongekende schoonheid maakten. Hoofdrolspeler in die aanval was de Duitse technicus, met een hakje, een overstapje en zeer subtiel stiftje op doelpuntenmaker Pierre-Emerick Aubameyang.

De aanvaller uit Gabon had even daarvoor ook de 2-1 op het scorebord gezet. In de eerste helft was Leicester City nog wel op voorsprong gekomen, omdat de Spaanse rechtsback van Arsenal FC Héctor Bellerín de bal in eigen doel werkte. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner