24.10.2018 13:00

Benzema met ongekende reeks aan CL doelpunten

Sinds het vertrek van Cristiano Ronaldo bij Real Madrid heeft de Spaanse topploeg moeite met scoren. Toch kan het in de Champions League altijd vertrouwen op de doelpunten van aanvalsleider Karim Benzema.

Dinsdagavond vond de Franse spits van De Koninklijke het net tegen het Tsjechische Viktoria Plzeň. Daarmee is de dertigjarige spits alweer voor het veertiende seizoen op rij trefzeker in het grootste Europese toernooi. Slechts twee andere spelers kwamen tot eenzelfde reeks. Lionel Messi bereikte het aantal van veertien eveneens dit seizoen, toen hij tegen PSV een hattrick produceerde. De eerste speler die veertien seizoenen op rij scoorde was Raúl. 

Drie spelers die 14 seizoenen op rij scoorden in de Champions League:

  • Raúl – Real Madrid en Schalke 04
  • Lionel Messi – FC Barcelona
  • Karim Benzema – Olympique Lyon en Real Madrid


 Lees ook: PSV wil punt zetten achter slechtste CL-reeks ooit 


Benzema openden zijn doelpuntenaccount in de Champions League namens het Franse Olympique Lyon. In het seizoen 2005/2006 debuteerde de aanvaller tijdens de 2-1 zege op Rosenborg BK. Benzema stond aan de aftrap en maakte de openingstreffer van dat duel. Het was de enige wedstrijd van de spits dat seizoen in het miljardenbal. In het seizoen 2011/2012 kende hij zijn meest productieve campagne. Namens Real Madrid vond hij dat seizoen zeven keer het net. 

Klik hier of op bovenstaande afbeelding om naar de Champions League-wedstrijden van Benzema te gaan. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner