24.10.2018 23:45

Atlético lijdt grootste nederlaag ooit onder Simeone

Het werd een uiterst pijnlijke avond voor Atletico Madrid en Diego Simeone op bezoek bij Borussia Dortmund. De ijzersterke Duiters haalden met 4-0 uit tegen Atlético, dat de meeste tegengoals ooit incasseerde onder Simeone.

Simeone is sinds 2001 hoofdtrainer bij de Madrilenen. In totaal stond hij 392 wedstrijden langs de lijn, maar nog nooit zag hij zijn team vier doelpunten incasseren.


 Lees ook: Lozano dit seizoen al bij 15 goals betrokken 


Uiteindelijk waren het de invallers die het voor Dortmund moesten doen. Raphael Guerrero viel in en scoorde tweemaal, terwijl Jadon Sancho als invaller ook trefzeker was. Het blijkt dé kracht van Dortmund dit seizoen: in twaalf wedstrijden dit seizoen kwamen er zestien goals van een speler die een invalbeurt maakte.

Met name de goal van Sancho gaat de recordboeken in. Hij is de eerste Engelse tiener ooit die voor een buitenlandse club scoort in de Champions League. De buitenspeler komt daarnaast in een illuster rijtje Engelsmannen die op hun achttiende het net vonden in het miljoenenbal: Wayne Rooney, Alex-Oxlade Chamberlain, Theo Walcott en Jack Wilshere gingen hem voor.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner