25.10.2018 08:00

Tagliafico en Mazraoui blijken unieke topscorers

Noussair Mazraoui was afgelopen dinsdag van onschatbare waarde voor Ajax. De rechter vleugelverdediger scoorde in blessuretijd via Grimaldo het enige doelpunt van de wedstrijd tegen SL Benfica (1-0) en werd zodoende matchwinner.

    Voor de Ajax-verdediger was het niet het enige doelpunt dit seizoen in het miljardenbal. Drie weken geleden was de Marokkaan ook al trefzeker tijdens de uitwedstrijd tegen Bayern München (1-1). Twee treffers dus voor Mazraoui in de Champions League. Niet slecht voor een verdediger, iets wat slechts één andere speler uit de laatste linie presteerde dit seizoen. Uitgerekend collega Nicolas Tagliafico scoorde ook twee doelpunten, beide goals maakte de Argentijnse linksback in het duel met AEK Athene (3-0). Elf andere verdedigers scoorden dit Champions League-seizoen, maar allemaal hoogstens eenmaal.


     Lees ook: Lozano dit seizoen al bij 15 goals betrokken 


    Zodoende werden vier van de vijf Amsterdamse doelpunten gemaakt door verdedigers. Dat betekent een percentage van tachtig procent. Bij geen enkele andere ploeg is de bijdrage van de laatste linie zo hoog. De enige Ajax-treffer die niet door een verdediger werd gemaakt, kwam van de voet van Donny van de Beek. De middenvelder maakte de 2-0 tegen AEK Athene. 

     

    Eredivisiepoule
    Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner