25.10.2018 14:00

Alleen Guidetti liet Feyenoord écht juichen tegen Ajax

Aanstaande zondag is De Klassieker van de Eredivisie. Ajax ontvangt dan Feyenoord in de Johan Cruijff ArenA. Waar bij de Amsterdammers de rust iets is wedergekeerd na de matige openingsfase van het seizoen, lijkt bij De Stadionclub nog niet alles over rozen te gaan.

Toch doen de Rotterdammers het helemaal niet zo slecht. Want in de ogenschijnlijk mindere fase waarin het zich bevindt, sprokkelt het toch de punten. Zo staat Feyenoord op plaats drie, met slechts twee punten minder dan de grote rivaal Ajax. De achterstand op koploper PSV is echter al opgelopen tot zeven punten. Desondanks kan de ploeg van Giovanni van Bronckhorst na aankomend weekend gewoon tweede staan.

Een keer winst in 24 duels
Daarvoor moet het wel winnen bij Ajax en gezien het recente verleden lijkt dat een nogal pittige klus te worden voor Feyenoord. Van de laatste 24 wedstrijden in de Eredivisie tegen Ajax won het slechts eenmaal van de Amsterdammers. Die overwinning vond plaats in De Kuip in het seizoen 2011/2012. Grote man destijds was John Guidetti, die een hattrick produceerde. Hij liet Rotterdam voor de laatste keer écht ontploffen tijdens de 4-2 zege. Alleen andere keren eindigde het gelijk of trok Ajax aan het langste eind. 


Lees ook: Ajax dit seizoen best presterende club in Europa 


De laatste zege daarvoor van Feyenoord op Ajax gaat terug naar het seizoen 2005/2006, toen de ploeg van Erwin Koeman het Ajax van Danny Blind versloeg met 3-2. Die beide overwinningen vonden plaats in Rotterdam, de laatste driepunter van Feyenoord in Amsterdam was overigens eveneens in dat seizoen. In de hoofdstad was Feyenoord wederom de baas, door de 2-1 overwinning. 

De balans tussen Ajax en Feyenoord deze eeuw in de Eredivisie:

  • Zeges Ajax: 19 wedstrijden
  • Gelijkspel: 11 wedstrijden
  • Zeges Feyenoord: 5 wedstrijden

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner