26.10.2018 10:00

De 5: ex-Eredivisionisten die opvielen in Europa League

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Na de Europa League-speelronde van afgelopen donderdag kijken wij naar de spelers met een verleden in de Eredivisie die opvielen.

1: Quincy Promes (Sevilla FC)
Quincy Promes, voormalig speler van onder meer FC Twente en Go Ahead Eagles, stond dit seizoen nog geen enkele keer in de basis bij Sevilla FC sinds zijn overstap van Spartak Moskou. Donderdagavond was de eerste keer. En dat ging lekker, want de Spanjaarden wonnen met 6-0 van Akhisar Belediyespor. Bij Sevilla FC waren er zes verschillende doelpuntenmakers, met onder meer Promes op het scorebord. Een mooi moment voor de basisdebutant. 

2: Jody Lukoki (PFC Ludogorets Razgrad)
Het is alweer vier seizoenen geleden dat Jody Lukoki PEC Zwolle achter zich liet en verkaste naar Bulgarije om te spelen voor PFC Ludogorets Razgrad. Dit seizoen heeft de rappe buitenspeler een basisplaats bemachtigd. Zo stond hij in alledrie de Europa League-duels negentig minuten lang op het veld. Donderdagavond maakte hij tegen AEK Larnaca de openingstreffer toen hij zijn snelheid weer eens etaleerde. Winnen deed de Bulgaarse ploeg niet, het werd 1-1.

3: Eintracht Frankfurt-duo
Het Duitse Eintracht Frankfurt had geen kind aan Apollon Limassol uit Cyprus. Het werd slechts 2-0, terwijl het makkelijk 6-0 of meer had kunnen worden. Bij de Bundesliga-club kwamen twee spelers op het scoreformulier met een verleden in de Eredivisie. De eerste treffer kwam op naam van voormalig FC Groningen-speler Filip Kostić, op aangeven van Sébastien Haller. De oud-spits van FC Utrecht verdubbelde vervolgens na een half uur spelen zelf de score.

4: Zakaria Bakkali (RSC Anderlecht)
De Belgische vleugelaanvaller Zakaria Bakkali kwam als een komeet bij PSV. Op zeventienjarige leeftijd liet hij onvoorstelbare dingen zien. Helaas was het niet verlengen van zijn contract er daar één van. Via Valencia CF en Deportivo La Coruña belandde hij deze zomer bij RSC Anderlecht. Daar lijkt hij zijn belofte in te gaan lossen. In ieder geval scoorde hij donderdagavond twee heerlijke treffers tegen het Fenerbahçe van Phillip Cocu (2-2). 

5: Ari (FK Krasnodar)
Kennen we de Braziliaanse aanvaller Ari nog? Hij speelde tweeënhalf seizoen voor AZ Alkmaar. Onomstreden was hij nooit, maar hij verkaste toch naar Spartak Moskou. Sinds zijn vertrek van de Nederlandse velden is Ari enkel actief geweest in Rusland. Momenteel dus voor FK Krasnodar. Namens die club scoorde hij de 0-1 tegen Standard Luik. Iets moois, ware het niet dat hij vervolgens kans na kans miste. Het zorgde ervoor dat de Belgische club uiteindelijk toch met 2-1 wist te winnen. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner