26.10.2018 11:45

Feyenoord afgelopen half seizoen het beste in vorm

Over de afgelopen zeventien wedstrijden in de Eredivisie, precies een half seizoen van de Nederlandse competitie, is Feyenoord de ploeg die het best presteert. De Rotterdammers haalden over die periode meer punten dan PSV en Ajax.

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst stapte in die periode slechts eenmaal als verliezer van het veld. Dat was tijdens de opening speelronde van dit seizoen, toen het met 2-0 onderuit ging bij De Graafschap. Alle andere acht wedstrijden van dit seizoen eindigden in een overwinning of gelijkspel, net zoals Feyenoord's acht zeges tijdens het slot van vorig seizoen. Over de periode van zeventien wedstrijden pakte Feyenoord 45 punten, dat zijn er meer dan Ajax en PSV haalden. Een mooi vooruitzicht als Feyenoord zondag op bezoek gaat naar de Johan Cruijff ArenA voor De Klassieker tegen Ajax.

De drie best presterende ploegen van het afgelopen halve seizoen:

  1. Feyenoord – 45 punten
  2. Ajax – 43 punten
  3. PSV – 42 punten


Lees ook: Zoveel UEFA-punten pakte NL en de concurrentie 


De Klassieker
Het trackrecord tegen Ajax is daarentegen niet zo goed voor Feyenoord, want de ploeg won slechts één van de laatste 24 ontmoetingen met Ajax. Als de ploeg van Erik ten Hag aanstaande zondag eveneens wint of een gelijkspel boekt, schrijven de Amsterdammers historie. Ajax is dan dertien achtereenvolgende Eredivisie-duels met Feyenoord ongeslagen en dat lukte één van beide ploegen nog niet eerder. De langste reeks zonder nederlaag staat nu ook op naam van Ajax. Dat is de huidige serie en die van tussen 1995 en 2000. Ook toen bleven de hoofdstedelingen twaalf wedstrijden ongeslagen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner