28.10.2018 09:05

Gefrustreerde Memphis bijna Ligue 1-MVP in 2018

Met een goal en een assist was invaller Memphis Depay van grote waarde voor Olympique Lyon tegen Angers SCO. Opnieuw mocht de Nederlander niet in de basis beginnen, waar hij onderhand wel klaar mee lijkt te zijn.

Na afloop van de wedstrijd uitte Memphis zijn gevoelens tegenover France Football. "Ik moet de beslissingen van de coach accepteren, maar ik ben wel een beetje teleurgesteld. Ik denk dat ik meer respect verdien. Ik zou elke wedstrijden moeten spelen."


 Lees ook: Liverpool evenaart beste seizoensopening ooit 


En dat is zo gek nog niet. In dit kalenderjaar was de 24-jarige aanvaller in competitieverband al bij 25 doelpunten betrokken: veertien goals en elf assists. Alleen Florian Thauvin, aanvaller van Olympique Marseille, was vaker waardevol: 27 keer. Dat is dus vaker dan grote sterren als Kylian Mbappé en Neymar.

In de Ligue 1 staat Memphis dit seizoen op drie goals en drie assists. Daarmee komt hij bij lange na niet in de buurt van de most valuable player van de Ligue 1. Dat is namelijk Nicolas Pépé van LOSC Lille, die zeven keer scoorde en negen assists gaf.

Depay is het oneens met zijn speeltijd. Van de elf gespeelde wedstrijden mocht Memphis acht keer in de basis starten en in de Champions League startte hij in twee van de drie duels vanaf het begin. Met zijn ploeg bezet hij de vierde plaats in Frankrijk.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner