28.10.2018 16:38

Rode kaart St. Juste 38 minuten eerder dan staand record

Ajax heeft eenvoudig gezegevierd in de Klassieker. Feyenoord kwam er niet aan te pas en werd met 3-0 verpletterd. De rode kaart van Jeremaiah St. Juste gooide al zeer vroeg roet in het eten voor de Rotterdammers.

Het leek al vroeg in de wedstrijd een onmogelijke missie te worden voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. Al na vijf minuten beging Feyenoord-rechtsback Jeremaiah St. Juste een grove charge op Nicolás Tagliafico. De 22-jarige verdediger ging met gestrekt been door op de Argentijn en scheidsrechter Björn Kuipers besloot in samenspraak met de VAR een rode kaart te geven.

Het was de snelste rode kaart ooit in de Klassieker. Ex-Feyenoorder Stefan Babovic werd in 2009 in de 43e minuut van het veld gestuurd en had lange tijd het record in handen. Verder werd er in de Klassieker nog nooit een rode kaart getrokken voor rust.

Ajax kwam fortuinlijk op voorsprong tegen de Rotterdamse rivaal. Oranje-international Frenkie de Jong schoot een op het oog eenvoudige bal richting Feyenoord-doelman Justin Bijlow, maar hij liet de bal gruwelijk door zijn handen glippen en zag de thuisploeg op voorsprong komen. De goal kwam op naam van de doelman. Ook Hakim Ziyech en Dušan Tadić waren trefzeker.

Feyenoord was machteloos in de Johan Cruijff Arena. Slechts twee keer losten de bezoekers een schot op doel. Alleen al voor rust zag Justin Bijlow negentien Amsterdamse schoten. De laatste keer dat Feyenoord zo veel schoten incasseerde in de eerste helft dateert van augustus 2013, toen FC Twente de opponent was.