28.10.2018 18:09

Suárez sinds entree in Spanje meest trefzekere in Clásico

Luis Suárez heeft in de Clásico FC Barcelona bij de hand genomen. De oud-Eredivisionist maakte een hattrick en had daarmee een enorm aandeel in de 4-1 zege van de koploper. Suárez is goud waard in de Clásico.

Dankzij een rake strafschop van de 31-jarige aanvaller kwam de thuisploeg op een comfortabele 2-0 voorsprong. De Uruguayaan maakte na rust zijn tweede treffer én derde treffer van de wedstrijd. De ex-spits van FC Groningen en Ajax scoorde sinds zijn eerste Clásico in 2014 liefst negen keer tegen Real Madrid. Daarmee is hij sindsdien de meest trefzekere speler in de Spaanse Klassieker.

FC Barcelona was door een primeur op voorsprong gekomen. Philippe Coutinho opende de score na elf minuten. Het was zijn eerste treffer ooit in de Clásico. Real Madrid-linksback Marcelo bracht na rust de spanning terug in de wedstrijd. Hij scoorde voor de wedstrijd op rij en dat is de eerste keer ooit sinds hij voor de Madrileense grootmacht uitkomt. Ook tegen Levante UD (1-2 nederlaag) en in de Champions League tegen Viktoria Plzen (2-1 zege) was de back trefzeker.

Arturo Vidal maakte het voor Real Madrid allemaal nóg pijnlijker. De Chileen kopte een fraaie voorzet van Ousmane Dembélé tegen de touwen. Het betekende het slotstuk van een horrorduel voor het geplaagde Real Madrid.