30.10.2018 10:30

Manchester City met zeldzaam weinig tegentreffers

Ook na de tiende wedstrijd in de Premier League hield Manchester City het doel schoon. Op bezoek bij Wembley won de ploeg van Pep Guardiola met 0-1, waardoor het al zes achtereenvolgende duels geen tegentreffer incasseerde. Bovendien is het voor de eerste keer in de geschiedenis dat er nog drie ploegen ongeslagen zijn in de Premier League na tien duels. 

Manchester City incasseerde dit seizoen nog maar drie doelpunten. Dat gebeurde tijdens de wedstrijden tegen Huddersfield Town (6-1), Wolverhampton Wanderers (1-1) en Manchester City (2-1). Tegen Tottenham Hotspur hielden The Citizens dus de nul en pakte het een driepunter door de vroege treffer van vleugelaanvaller Riyad Mahrez. In het verleden presteerde slechts één team het om nog minder tegentreffers te hebben dan drie stuks na tien duels.


Lees ook: Ajax levert met afstand meeste profspelers af


In het seizoen 2004/2005 leek Chelsea FC onklopbaar. Na tien speelrondes stond de ploeg van José Mourinho op een tweede plaats achter Arsenal FC. The Blues hadden destijds maar twee tegendoelpunten gekregen. Sinds de start van de Premier League deed geen ploeg het beter op het hoogste Engelse niveau. Het huidige Manchester City hoeft dus alleen Chelsea FC uit 2004/2005 voor zich te dulden. 

Teams in de Premier League met 3 tegengoals of minder:

  • 2 tegengoals: Chelsea (04/05)
  • 3 tegengoals: Aston Villa (98/99), Man Utd (07/08), Chelsea (10/11), Man City (18/19)

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner