30.10.2018 12:30

Fans FC Groningen kunnen stadion in rust wel verlaten

FC Groningen is bezig aan een rampseizoen. De ploeg staat na tien wedstrijden onderaan de Eredivisie. De laatste keer dat de ploeg dat overkwam was in het seizoen 2002/2003, toen het na tien duels slechts één punt had verzameld.

Wat dat betreft is er nog hoop voor de geplaagde ploeg van Danny Buijs, want de Groningers wisten dat seizoen alsnog degradatie te ontlopen. Sterker nog, de ploeg eindigde zelfs boven de promotie- en degradatie-streep dat seizoen, want het sloot de Eredivisie af als vijftiende. Hoewel FC Groningen dit seizoen drie punten meer heeft dan toen, scoorde de ploeg uit 2002/2003 wel vaker: zeven goals om zes treffers.

Van die zes doelpunten scoorde FC Groningen dit seizoen vijfmaal voor rust. Na de onderbreking vond de ploeg nog slechts eenmaal het net. Daarmee scoort het met afstand het minst in het tweede bedrijf. Ook afgelopen weekend, toen het een thuiswedstrijd speelde tegen PSV, scoorde FC Groningen voor rust. De ploeg nam daarmee de leiding, maar stapte toch met een 1-2 nederlaag van het veld. Ook De Graafschap verdeelt de treffers onevenwichtig over beide helften. Echter scoren de Superboeren vooral na rust: zeven goals, terwijl de club in de eerste 45 minuten slechts driemaal het net vond.