30.10.2018 14:45

Beste veld in De Kuip, spelers verafschuwen kunstgras

De aanvoerders van alle Eredivisie-clubs geven de velden waarop ze gespeeld hebben een cijfer. Daaruit blijkt dat het veld van Feyenoord wederom wordt gezien als het beste. De grasmat van De Kuip wordt de laatste jaren steevast beoordeeld als het beste veld. 

De aanvoerders hebben het veld van Feyenoord tot op heden de maximale score gegeven: een 5. Ook het veld van AZ Alkmaar scoort goed, met een 4,3. Alle clubs die de thuiswedstrijden op een kunstgrasveld spelen, staan onderaan de ranglijst. Met het cijfer 1,5 hekelen de aanvoerders van de Eredivisie-clubs vooral de velden van FC Emmen en SBV Excelsior.  


Lees ook: Ajax levert met afstand meeste spelers af


Feyenoord motivatiebron
Danny Hesp van VVCS laat weten dat de kans zeer groot is dat Feyenoord aan het einde van dit seizoen weer de prijs voor het beste veld ontvangt. "Het wordt gezien de eerste tussenstand ook dit seizoen een hele uitdaging om Feyenoord van de troon te stoten. Ik weet dat collega greenkeepers alles in het werk stellen om dit voor elkaar te krijgen. Feyenoord is wat dat betreft de ultieme motivatiebron", laat de voorzitter van VVCS weten.

Volledige ranglijst veldencompetitie in de Eredivisie:

 1. Feyenoord – 5
 2. AZ Alkmaar – 4,3
 3. FC Groningen – 4
  PSV – 4
  Willem II – 4
  FC Utrecht – 4
 4. NAC Breda – 3,8
 5. Ajax – 3,5
  sc Heerenveen – 3,5
  Fortuna Sittard – 3,5
 6. Vitesse – 3,3
 7. De Graafschap – 3,2
 8. Heracles Almelo – 2,5
  PEC Zwolle – 2,5 
 9. VVV-Venlo – 2 
 10. ADO Den Haag – 1,8
 11. FC Emmen – 1,5
  SBV Excelsior – 1,5

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner