31.10.2018 13:30

Koeman neemt één potentiële debutant op in voorselectie

Javairô Dilrosun kan over een paar weken zijn interlanddebuut maken namens het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman heeft de rappe buitenspeler van Hertha BSC opgenomen in de voorselectie voor de duels met Frankrijk en Duitsland.

Oranje speelt op respectievelijk 16 en 19 november tegen beide grootmachten. Na die twee wedstrijden vallen de beslissingen in de Nations League. De bondscoach denkt daar mogelijk de hulp van Dilrosun bij te kunnen gebruiken. Mocht Koeman de voormalig speler van onder meer Ajax speeltijd geven, dan wordt Dilrosun de elfde debutant in 2018. De teller staat nu dus op tien debutanten. De laatste keer dat er meer spelers debuteerden in één kalenderjaar, was in 2013. Toen kwamen er elf nieuwelingen binnen de lijnen.

PSV hofleverancier
PSV is met vijf spelers de hofleverancier van de voorselectie van het Nederlands elftal. Steven Bergwijn, Denzel Dumfries, Jeroen Zoet, Luuk de Jong en Pablo Rosario zijn wederom bij de Oranje-selectie gehaald. Ajax volgt met vier spelers (Donny van de Beek, Daley Blind, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt) PSV op de voet. Klik hier of op onderstaande afbeelding om de volledige selectie van het Nederlands elftal te bekijken. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner