31.10.2018 14:30

Dit is de nieuwe lichting van Nederland onder 21

Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi heeft negentien spelers opgeroepen voor de oefenwedstrijd tegen Jong Duitsland. Op vrijdag 16 november speelt Jong Oranje in het Duitse Offenbach. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Voor de hoogste "jeugdselectie" begint er een nieuwe kwalificatiereeks. "Wij hebben hiervoor afscheid genomen van een vorige generatie en gaan verder met spelers die na 1 januari 1998 geboren zijn. Dit zijn spelers die allemaal nog op het EK 2021 kunnen spelen. Met deze nieuwe lichting gaan we bouwen aan een nieuw team", laat coach Erwin van der Looi weten op Ons Oranje. 

  • Hofleverancier

Met vier spelers is Ajax hofleverancier van het vernieuwde Jong Oranje: Dani de Wit, Carel Eiting, Perr Schuurs en Kaj Sierhuis zijn de opgeroepen Ajacieden. FC Groningen levert als enige club twee spelers af: Jan Hoekstra en Deyovaisio Zeefuik. De andere spelers vertegenwoordigen allemaal één club.

  • Meest ervaren clubspeler

Sherel Floranus is de speler die de meeste wedstrijden speelde op clubniveau. De vleugelverdediger speelde in het seizoen 2015/2016 al vijftien keer namens Sparta Rotterdam in de Keuken Kampioen Divisie. Momenteel is hij een vaste waarde bij sc Heerenveen op rechtsback en speelde hij acht duels dit seizoen. In totaal staat zijn teller op 81 wedstrijden

  • Meest ervaren international

Van alle opgeroepen spelers is Justin Kluivert de enige speler van Jong Oranje die al minuten heeft gemaakt in het grote Nederlands elftal. Dat deed hij in de oefenduels met Portugal (0-3 zege) en Peru (2-1 zege). Rick van Drongelen speelde al elf interlands voor Jong Oranje, het meest van alle opgeroepen spelers van Jong Oranje. 

  • Jongste Nederland u21-speler

Er zitten drie spelers in de selectie die nog maar achttien jaar oud zijn. Perr Schuurs is daarvan de oudste. De andere achttienjarigen zijn Tahith Chong en Kjell Scherpen. Laatstgenoemde is de jongste van allemaal. De doelman van FC Emmen is de enige die is geboren na 1 januari 2000. 

  • Mogelijk afgevallen A-internationals

Justin Bijlow, Timothy Fosu-Mensah en Javairô Dilrosun zijn opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal, maar als zij niet tot de definitieve selectie behoren, kunnen zij nog naar Jong Oranje. Bijlow, Fosu-Mensah en Dilrosun zijn namelijk na 1 januari 1998 geboren. 

Bovenstaande punten zijn gemaakt op basis van de huidige spelers die zijn opgeroepen. Als bijvoorbeeld PEC Zwolle-verdediger Sepp van den Berg (zestien jaar) volgende keer wordt opgeroepen, is hij de jongste speler.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner