01.11.2018 09:00

Heftige strijd aanstaande: Boca-River in Libertadores-finale

De finalisten van de Copa Libertadores 2018 zijn bekend. Het wordt een Superclásico-tweeluik tussen Boca Juniors en River Plate. Nog nooit stonden beide ploegen tegenover elkaar in de finale van het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League. 

De Argentijnse grootmachten wisten allebei de finale te bereiken ten koste van een club uit Brazilië. River Plate versloeg Grêmio Porto Alegre, terwijl Boca Juniors de eindstrijd bereikte door te winnen van SE Palmeiras. Daarmee wordt één van de meest indrukwekkende wedstrijden voor de eerste keer op het allerhoogste podium gespeeld. En het fijne van de Copa Libertadores is, is dat de finale daar over twee wedstrijden is te zien. Op 7 november zal eerst River Plate zijn thuiswedstrijd spelen, waarna op 28 november de return zal zijn in het fabelachtige La Bombonera-stadion van Boca Juniors. 

– tekst gaat door onder de foto's –

Boca veelvuldig winnaar
Tien keer stond Boca Juniors in de finale van de Copa Libertadores. Geen enkele ploeg speelde vaker de eindstrijd, enkel Club Atlético Peñarol (Uruguay) stond eveneens tien keer in de finale. Na aanstaande editie zal Boca Juniors bovenaan de ladder staat. Op dit moment heeft de club, waar Diego Maradona voor altijd aan zal zijn verbonden, zes eindzeges in bezit. Vier keer werd de finale verloren. Club Atlético Independiente is recordhouder met zeven Copa Libertadores-zeges. Als Boca Juniors, River Plate verslaat, wordt de ploeg mede recordhouder. De laatste keer dat Boca Juniors de Copa Libertadores won, was in 2007. In de finale werd het Braziliaanse Grêmio Porto Alegre over twee duels met 5-0 verslagen. 

River jaagt op Boca
River Plate won het toernooi tot op heden driemaal en verkleint het gat ten opzichte van Boca Juniors tot twee eindzeges als het eind november de beker mag liften. Hoewel de finales in 1966 en 1976 verloren gingen, wist River Plate het toernooi zeer recent nog te winnen. Drie seizoenen geleden versloeg de Argentijnse grootmacht het UANL Tigres uit Mexico over twee wedstrijden. In Mexico werd het nog 0-0, maar in Argentinië werd de klus geklaard: 3-0

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner