02.11.2018 10:00

De 5: grootste talenten van Football Manager 2019

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Deze vrijdag komt de nieuwste versie van Football Manager 2019 uit, een mooi moment om de vijf grootste talenten van het spel uit te lichten. Deze vijf hebben het hoogste potentieel niveau:

1: Gianluigi Donnarumma, Italië – AC Milan
Speel je Football Manager en heb je een topkeeper nodig voor de komende vijftien jaar? Dan zit je met Gianluigi Donnarumma wel goed. Voor de Italiaanse sluitpost moet je wel een gigantisch bedrag neerleggen, zeker aangezien hij nog niet zo lang geleden zijn contract verlengde bij AC Milan. Echter is de nog altijd maar negentienjarige doelman niet zo happig op een heel lang verblijf in de Italiaanse modestad. Er hangt wel een fiks prijskaartje om de nek van de doelman, want voor minder dan honderd miljoen euro is hij eigenlijk niet verkrijgbaar. 

2: Vinicius Júnior, Brazilië – Real Madrid
De wereld lag aan de voeten van Vinicius Júnior toen hij zestien jaar oud was. Flamengo had dat in de gaten, gaf de aanvaller een salarisverhoging en nam een gelimiteerde transfersom van 45 miljoen euro op in het nieuwe contract. Een probleem voor Real Madrid? Helemaal niet. De Koninklijke tikte het bedrag rustig af in mei 2017, maar moest nog even wachten tot zijn komst. Dat gebeurde afgelopen zomer, nadat hij achttien jaar was geworden. De 45 miljoen euro was op dat moment de duurste transfer voor een speler jonger dan negentien jaar. Ambities om Vinicius Junior los te weken in Football Manager? Zorg dat je een grote zak geld meeneemt. 

3: Matthijs de Ligt, Nederland – Ajax
Wordt het FC Barcelona? Of toch Manchester City, Bayern München, Real Madrid of Juventus. Vrijwel elke Europese grootmacht heeft het nummer van Marc Overmars in zijn recente belgeschiedenis staan. De technisch directeur verklaarde woensdag voor het bekerduel met Go Ahead Eagles dat de Europese topclubs als kapers op de kust liggen. Het duurt niet lang meer of de negentienjarige mandekker van Ajax gaat de overstap maken, maar volgens Overmars gebeurt dat niet deze winterstop. "Sommige jongens hebben zo'n niveau. Die kan je niet meer houden, maar in de winter gaat er echt niemand weg. Hoe hoog er ook geboden wordt", verklaarde hij in gesprek met FOX Sports. Van de vijf spelers op dit lijstje is De Ligt degene die voor het laagste bedrag is op te pikken in Football Manager.

4: Rodrygo, Brazilië – Santos > Real Madrid
Voor Vinícius Júnior betaalde Real Madrid liefst 45 miljoen euro. Datzelfde bedrag heeft De Koninklijke overgemaakt naar Santos FC voor de diensten van Rodrygo. Hij is de nieuwe Braziliaanse superster. De nu nog zeventienjarige linksbuiten zal de definitieve overstap maken op 1 juli 2019, als hij achttien jaar is. De sensatie van de Braziliaanse Série A werd begeerd door heel Europa, zeker toen hij tegen EC Vitória BA (5-2) in een tijdsbestek van een negen minuten een hattrick produceerde. Zoek je Braziliaans talent in Football Manager? Rodrygo kopen wordt lastig, aangezien hij dus al naar Real Madrid gaat. 

5: Pietro Pellegri, Italië – AS Monaco
Januari 2017 maakten AS Monaco en AS Roma de transfer van Pellegri bekend. Een recordtransfer, want de Monegasken betaalden liefst 25 miljoen euro voor de Italiaanse spits. Pellegri was op dat moment nog maar zestien jaar oud en ging daarmee de boeken in als de duurste zestienjarige speler ooit. In de tweede seizoenshelft werd hij driemaal binnen de lijnen gebracht, maar scoren deed hij niet. De zeventienjarige Pellegri heeft inmiddels zijn eerste treffer namens AS Monaco gemaakt. Tijdens het uitduel met Girondins Bordeaux werd hij in minuut 59 binnen de lijnen gebracht en vier minuten later kon hij al juichen. Pellegri wordt één van de beste spitsen van Football Manager 2019, maar om hem te kopen, moet je flink in de buidel tasten. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner