02.11.2018 08:15

Willem II vreest: Ajax scoort meest tegen de Tilburgers

Ajax ontvangt aankomende zaterdagavond Willem II in de Johan Cruijff ArenA voor de elfde speelronde van de Eredivisie. De Tilburgers, die al zeven Eredivisie-duels op rij niet wonnen, vrezen voor een doelpuntenregen.

Van alle Eredivisie-clubs is Willem II de ploeg waartegen Ajax het makkelijkst tot scoren komt. In de 84 voorgaande Eredivisie-wedstrijden scoorden de Amsterdammers namelijk 269 keer. Dat betekent een gemiddelde van 3,2 doelpunten per wedstrijd. Geen enkele ploeg uit de Eredivisie scoorde vaker tegen een specifieke club. Overigens is het zaak voor Willem II om vooral in de tweede helft scherp te zijn, want de acht laatste Ajax-treffers tegen Willem II vielen allemaal na de onderbreking. 


Lees ook: De Ligt grote kanshebber voor Golden Boy-award


Weinig tegengoals
Waar de ploeg van Adrie Koster al zeven wedstrijden op rij niet wist te winnen, is Ajax juist bezig aan een sterke reeks. De Amsterdammers kregen dit seizoen nog maar vier doelpunten tegen, dat is het laagste aantal tegendoelpunten na tien speelronden sinds 1997/1998. Toen incasseerde Ajax in de eerste tien wedstrijden slechts drie doelpunten. Mocht Ajax winnen dan zegeviert het voor de achttiende keer op rij in een thuiswedstrijd. De laatste keer dat dat gebeurde was in 2011. Een zege ligt in de lijn der verwachting, want van de 42 thuisduels met Willem II, wonnen de Tilburgers slechts eenmaal (37 zeges, 4 gelijke spelen).

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner