02.11.2018 22:16

Hadouir schaart zich bij selecte club van 300

Anouar Hadouir heeft vrijdagavond zijn driehonderdste wedstrijd in de Eredivisie gespeeld. De middenvelder van SBV Excelsior bereikte die mijlpaal in de wedstrijd tegen FC Groningen: 2-4. Er zijn maar drie andere actieve Eredivisionisten met meer dan driehonderd wedstrijden.

In het Van Donge & De Roo Stadion raakte Groningen ten minste voor één dag hekkensluiter af. Er was een 2-4 voorsprong opgebouwd, toen Hadouir na 82 minuten binnen de lijnen kwam. De 36-jarige Hadouir kon niets meer aan de tussenstand veranderen, al kwam hij wel op het wedstrijdformulier. Tijdens het warmlopen schoot hij de bal tegen Ritsu Doan aan, waardoor hij al een al gele kaart had te pakken voordat hij in het veld stond.


Lees ookZiyech Speler van de Maand: Ajacied ook defensief sterk


Ondanks de nederlaag was het voor Hadouir een gedenkwaardige avond. Hij mocht voor de driehonderdste keer zijn opwachting maken in de Eredivisie. Dat deed hij namens Willem II (99), Roda JC (112), NAC Breda (38) en nu SBV Excelsior (51). In totaal maakte hij in die wedstrijden veertig doelpunten, kreeg hij 51 gele kaarten en werd hij twee keer met direct rood van het veld gestuurd.

Er zijn maar weinig spelers in de Eredivisie met een dergelijke staat van dienst. Hadouir schaart zich als vierde speler in het rijtje met meer dan driehonderd Eredivisie-duels:

  1. Willem Janssen - 321
  2. Lasse Schöne - 320
  3. Arnold Kruiswijk - 316
  4. Hadouir - 300

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner