03.11.2018 08:19

PSG stoot Spurs van de troon met uitzonderlijke start

WWWWWWWWWWWW: dat is de huidige vorm van Paris Saint-Germain. Sinds de start van de competitie werden alle twaalf de competitiewedstrijden gewonnen, dat presteerde een ploeg nog nooit eerder in de top vijf competities.

Vrijdagavond werd naaste achtervolger Lille OSC moeizaam aan de kant gezet in Parijs: 2-1. Twintig minuten voor tijd opende Kylian Mbappé de score op aangeven van Neymar, even later verdubbelde Neymar de score op aangeven van Mbappé. Nicolas Pépé deed in de slotminuten nog wat terug vanaf de stip. Door de zege van PSG heeft de ploeg nog altijd het maximale aantal punten behaald en is de voorsprong op nummer twee Lille al opgelopen naar elf punten.


Lees ookHadouir schaart zich bij selecte club van 300


De start van PSG aan de competitie is uitzonderlijk. Nog nooit eerder wist een ploeg van de vijf grootste competities (Spanje, Italië, Duitsland, Engeland en Frankrijk) de eerste twaalf duels van de competitie te winnen. Tottenham Hotspur kwam in het seizoen 1960/1961 nog tot elf opeenvolgende overwinningen, wat uiteindelijk resulteerde in het laatste Engelse kampioenschap.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner