03.11.2018 20:25

Doekhi pakt twee keer rood in eerste vier duels

De twintigjarige Danilho Doekhi kreeg zaterdagavond tegen PSV (1-0) al zijn tweede rode kaart van het seizoen. De speler van Vitesse speelde pas vier wedstrijden namens die club in de Eredivisie.

In 2016 debuteerde Doekhi in de Eredivisie in het shirt SBV Excelsior tegen AZ (2-0), maar daar bleef hij bij aan duels voor de Kralingers. Vervolgens kwam hij via de jeugdopleiding van Ajax bij Vitesse terecht, waar hij dit seizoen zijn totale aantal wedstrijden in de Eredivisie naar vijf opkrikte. Twee keer begon hij in de basis, maar beide keren haalde hij het einde van de wedstrijd niet.


Lees ookLeicester City enige Engelse ploeg zonder droogte


Tegen Feyenoord in De Kuip kreeg de verdediger pas in de slotminuten zijn tweede gele kaart, tegen PSV in Eindhoven was het een snelle directe rode kaart. Hirving Lozano leek alleen op weg naar Vitesse-doel te gaan, maar werd door Doekhi neergehaald. Er waren pas veertien minuten gespeeld. Dat was de snelste rode kaart voor een speler van Vitesse sinds doelman Sander Westerveld op 12 november 1998 al na negen minuten rood kreeg, ook op bezoek bij PSV.

Toen Westerveld rood kreeg, liep PSV tegen tien man uit naar een 3-1 zege. Bijna twintig jaar later trokken de Eindhovenaren opnieuw met een man meer de zege over de streep. Luuk de Jong opende na 69 minuten de score op aangeven van Lozano. Dat was het enige doelpunt van de wedstrijd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner