04.11.2018 10:39

Milner verliest nooit als hij scoort in Premier League

Liverpool FC-middenvelder James Milner overlegt een opzienbarende reeks in de Engelse Premier League. De 32-jarige Engelsman scoorde in 49 Premier League-duels en zag zijn team daarna nog nooit verliezen.

Milner speelde in de Premier League voor Leeds United, Newcastle United, Aston Villa, Manchester City en nu dus voor Liverpool. Op bezoek bij Arsenal FC maakte hij zijn vijftigste goal op het hoogste niveau. Hij vond slechts één keer in zijn carrière twee keer het net: in 2016 tegen Hull City (5-1). De afgelopen jaren scoorde Milner eigenlijk alleen maar vanaf de penaltystip: zijn laatste tien goals maakte hij vanaf elf meter.


 Lees ook: 87% van laatste vijftien bekerduels Feyenoord in De Kuip 


Door de goal van Milner tegen Arsenal zal coach Jürgen Klopp met een rustig gevoel op de bank hebben gezeten. In de 49 wedstrijden waarin Milner trefzeker was, won zijn ploeg 38 keer. Elf keer speelden Milner en co gelijk, een rijtje waar Arsenal zich in de slotfase bij schaarde. Het werd 1-1 in Londen.

Resultaat als Milner scoort in de Premier League

  • 38 zeges
  • 11 gelijke spelen
  • 0 nederlagen

Door het gelijke spel is het Liverpool FC van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum nog steeds ongeslagen in de Premier League. Na elf duels hebben The Reds 24 punten verzameld.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner