05.11.2018 07:00

In de Paraguayaanse Primera División stond vannacht de derby tussen koploper Club Olimpia en achtervolger Cerro Porteño op het programma. Met nog zes duels te gaan bedroeg het gat zeven punten. Winst was dus geboden voor Cerro Porteño.

De ploeg uit de hoofdstad Asunción dacht daarbij de hulp van Fernando Ovelar nodig te hebben. Dat klinkt niet spannend, ware het niet dat de aanvaller nog maar veertien jaar oud is. Veertien jaar, negen maanden en 27 dagen om precies te zijn. Het in de basis posteren van de tienersensatie tegen Club Olimpia had bovendien effect, want de goaltjesdief opende al na ruim een kwartier de score (video onder). Het ongelofelijke, een jongensdroom, kwam dus uit. Scoren tegen de aartsrivaal op veertienjarige leeftijd. Ongekend.

Het doelpunt van Ovelar was van onschatbare waarde, al was het niet genoeg voor een driepunter. Nestor Camacho had Club Olimpia nog op gelijke hoogte geschoten, maar in de vierde minuut van de blessuretijd leek Cerro Porteño alsnog de zege te pakken door de treffer van Marco Acosta Rojas. De blessuretijd was vervolgens acht minuten onderweg toen Club Olimpia nog een strafschop mocht nemen. Jorge Ortega faalde niet en bezorgde de koploper een kostbaar punt.

De verhitte stadsderby was overigens niet het debuut van Ovelar, een week geleden maakte hij al zijn eerste minuten tegen 3 de Febrero. Ook in die wedstrijd gunde trainer Fernando Jubero hem een basisplaats, dat duel eindigde in een gelijkspel (1-1).