05.11.2018 09:30

Deze Feyenoorders maakten de meeste minuten onder Gio

Feyenoord – VVV-Venlo was zondagmiddag nog geen minuut bezig toen het werd gestaakt omdat het licht uitviel. Het betekende dat onder meer Tonny Vilhena geen minuten maakte. Trainer Giovanni van Bronckhorst deed het vaakst een beroep op de middenvelder.

Sinds de komst van de oefenmeester bij Feyenoord in het seizoen 2015/2016 maakte de ijverige middenvelder van de Rotterdammers 8311 minuten. Geen enkele andere speler stond zovaak op het veld sinds Van Bronckhorst werd aangesteld als vervanger van Fred Rutten. Achter Vilhena volgt een opvallende naam. Karim El Ahmadi kwam in totaal tot 8259 minuten onder leiding van Gio en dat terwijl de Marokkaan dit seizoen is vertrokken bij Feyenoord.

Vast verdedigingskoppel
Het centrale verdedigingsduo bestaat al jaren uit Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin. Ondanks blessures bij beide spelers staan zij wel in de top vijf van spelers die het vaakst werden gebruiken door Van Bronckhorst. Botteghin stond 6367 minuten op het veld, Van der Heijden deed dat 6309 minuten. Het centrale duo speelde wel minder dan Toornstra deed onder Van Bronckhorst. De middenvelder deed 7128 minuten mee. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner