06.11.2018 08:30

Naast PSV kampt ook Spurs met slechtste Europese reeks

PSV is bezig aan een zeer lange sierie aan wedstrijden zonder overwinning in de Champions League. Al elf duels op rij pakte PSV geen driepunter. Maar niet alleen de Eindhovenaren zitten middenin de slechtste reeks ooit in de Champions League, Tottenham Hotspur eveneens.

De slechtste serie van PSV ooit, waarin het vijf keer gelijkspeelde en zesmaal onderuit ging, is een stuk langer dan die van Tottenham Hotspur. De ploeg van Mauricio Pochettino, opponent van PSV op dinsdagavond, zit echter in Europees verband ook in een matige fase. In zijn vijf laatste Champions League-wedstrijden kwam Tottenham Hotspur niet tot een zege: drie nederlagen en tweemaal speelde het gelijk. De laatste overwinning was een jaar geleden in de poulefase tegen APOEL Nicosia (3-0).

De slechtste serie van Tottenham ooit in Europees verband:

  • Juventus – Tottenham Hotspur 2-2
  • Tottenham Hotspur – Juventus 1-2
  • Inter – Tottenham Hotspur 2-1
  • Tottenham Hotspur – FC Barcelona 2-4
  • PSV – Tottenham Hotspur 2-2

Kane op schot
Als PSV op Wembley een goed resultaat wil halen, moet het vooral alert zijn op Tottenham Hotspur-spits Harry Kane. De Engelse aanvaller is namelijk de speler in de Champions League met het hoogste doelpuntengemiddelde ooit, van alle spelers die tien wedstrijden of meer speelden in het miljardenbal. Kane speelde tot op heden dertien keer in de grootste Europese competitie en scoorde daarin elf keer. Het betekent dat de fysiek sterke spits een goalmoyenne heeft van 0,85 treffers per duel. 

De Eindhovenaren hebben overigens goede herinneringen aan het bezoeken van Tottenham Hotspur. De laatste keer dat PSV tegen de Engelse ploeg speelde in Londen, destijds nog op White Hart Lane, won de ploeg van Sef Vergoossen. Tijdens de UEFA Cup in 2007/2008 troffen beide ploegen elkaar in de achtste finale. Door een doelpunt van Jefferson Farfán won PSV: 0-1. De return werd een waar spektakel, waarbij PSV na strafschoppen aan het langste eind trok.  

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner