06.11.2018 22:54

Snelste goal ooit PSV, maar ploeg buigt toch voor Spurs

Op het magische veld van Wembley leek PSV tachtig minuten lang te stunten tegen Tottenham Hotspur. De ploeg van Mark van Bommel incasseerde in de laatste tien minuten echter twee goals van Harry Kane en verloor zodoende met 2-1 in de vierde speelronde van de Champions League.

Snelste goal ooit
Het scorebord versprong na iets meer dan een minuut van nul naar één in het voordeel van PSV. Terwijl de supporters nog hun plaatsen zochten opende Luuk de Jong met een snoeiharde kopbal de score. Om precies te zijn, er waren nog maar 61 seconde gespeeld. Voor PSV was het doelpunt de snelste ooit in de Champions League, terwijl Tottenham Hotspur nooit sneller een tegengoal kregen in het miljardenbal.

PSV moest vervolgens alle zeilen bijzetten om de nul te houden en had daarbij de hulp nodig van Jeroen Zoet. De sluitpost was met afstand de beste PSV'er en had meerdere keren fraaie reddingen in huis. Bij de rust had Tottenham Hotspur liefs elf keer op goal geschoten, terwijl de treffer van Luuk de Jong de enige doelpoging was van de Eindhovenaren. Hoewel PSV na de onderbreking minder kansen weggaf, moest het toch een tegentreffer incasseren.

Goaltjesdief Kane
Ruim tien minuten voor tijd was het Kane die de bal achter Zoet werkte na een combinatie met Fernando Llorente. Kane bezorgde Tottenham Hotspur, via het been van invaller Trent Sainsbury, bovendien de overwinning door ook zijn tweede te maken: 2-1. De Engelse spits bevestigde zijn naam als productiefste doelpuntenmaker ooit in de Champions League. In veertien wedstrijden scoorde hij dertien keer, een gemiddelde van 0,93 goals per duel. Dat is meer dan elke andere Champions League-speler met meer dan tien wedstrijden in het Europese toernooi.