07.11.2018 14:00

PSV stond langer op voorsprong dan Inter en Spurs samen

De bloemen liggen aan de finish, de prijzen worden aan het einde verdeeld en je bent pas kampioen als je aan het einde bovenaan staat. De clichés zijn bekend. In de Champions League draait het om de stand na zes wedstrijden, dán moet je zorgen dat je bij de eerste twee ploegen hoort. Hoewel het uitgeschakelde PSV in een loodzware poule was ingedeeld, waren daartoe toch zeker mogelijkheden.

Na vier wedstrijden tegen Tottenham Hotspur (twee duels), Inter en FC Barcelona stonden de Eindhovenaren in totaal 102 minuten op voorsprong. In het thuisduel met Inter stond het zeventien minuten lang 1-0 voordat de ploeg van Luciano Spalletti langszij kwam. Thuis tegen Tottenham Hotspur genoot de landskampioen negen minuten van de voorsprong, terwijl de ploeg op Wembley 76 minuten aan de leiding ging. Van het kwartet uit Groep B deed alleen FC Barcelona het beter dan de ploeg van Mark van Bommel.

De Catalanen, die momenteel al geplaatst zijn voor de volgende ronde, hadden in totaal 209 minutenlang een voorsprong in de duels met PSV, Inter en Tottenham Hotspur. De Engelsen en Italianen stonden respectievelijk 66 en 30 minuten op voorsprong. Dat is bij elkaar nog minder dan PSV, maar toch staan de Eindhovenaren laatste in de poule en is het reeds uitgeschakeld. In Londen en Milaan lachen ze om deze statistiek, het draait immers om de stand na negentig minuten. Opvallend is het in ieder geval wel. 

Minuten op voorsprong (clubs uit Groep B van de Champions League):

  1. FC Barcelona – 209 minuten
  2. PSV – 102 minuten
  3. Tottenham Hotspur 66 minuten
  4. Inter – 30 minuten

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner