07.11.2018 15:30

Rode Ster dissonant in matig gevulde CL-stadions

De Champions League is een verzameling van de crème de la crème van het Europese voetbal. Je zou daarom verwachten dat de stadions afgeladen vol zitten, zeker nu de ontknoping in de poulefase nadert, maar niets is minder waar bleek dinsdagavond.

Zo speelde PSV zijn vierde groepsduel op het magische veld van Wembley tegen Tottenham Hotspur. Er waren echter maar 46.558 bezoekers op het duel afgekomen, terwijl het stadion een capaciteit heeft van 90.000 toeschouwers. Daarom was het stadion voor slechts 51,8% gevuld met fans van Tottenham Hotspur en PSV. Kwam dat percentage dinsdagavond nóg lager? Zeker.

In Monaco zakte het percentage namelijk onder de vijftig procent: 45,1%. Slechts 8.347 van de stoeltjes waren bezet, terwijl Stade Louis II toegang biedt tot 18.524 fans. De thuisgebleven Monegasken zullen niet per se gebaald hebben, AS Monaco ging namelijk met 0-4 onderuit tegen het Club Brugge van Ruud Vormer. De Nederlander bepaalde de eindstand. 

Het stadion van Crvena Zvezda, beter bekend als Rode Ster Belgrado, was wel nagenoeg afgeladen vol voor het treffen met Liverpool FC. De massaal toegestroomde fans zagen hun club met 2-0 winnen van de verliezend Champions League-finalist van vorig seizoen. Liefst 95% van Marakana (Beograd, Servië) was gevuld tegen Liverpool, het meest van alle stadions waarin gisteravond een Champions League-duel werd gespeeld. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner