07.11.2018 22:55

Eerste tegengoal in meer dan 10 uur doet Ajax geen pijn

Ajax heeft knap gelijkgespeeld op bezoek bij SL Benfica. Daardoor komt Ajax na vier wedstrijden op acht punten en volstaat een overwinning op AEK Athene om de volgende ronde van de Champions League te bereiken.

Dat gelijkspel in Portugal kwam tot stand nadat Dušan Tadić, die in de spits stond, de bal met enig fortuin over de doellijn had gewerkt en zijn ploeg naast Benfica schoot. Het was een jubileumtreffer in de Champions League: de honderdste ooit gemaakt door een Serviër.


 Lees ook: Rode Ster dissonant in matig gevulde CL-stadions 


Dankzij een enorme blunder van Ajax-doelman André Onana, die de bal volledig miste, waren de Portugezen eerder in de wedstrijd op voorsprong gekomen. Een gevoelige klap voor de Amsterdammers, die voor het eerst in 654 minuten de bal uit het doel moesten halen. De laatste tegengoal dateerde van meer dan een maand geleden (tegen FC Bayern Munchen).

Daardoor blijft Ajax voor het eerst deze eeuw tien Europese duels op rij ongeslagen. Poulegenoot Bayern München won vrij eenvoudig op bezoek bij AEK Athene, waardoor de Duitsers de koppositie van Ajax overnemen. AEK kan zich alleen nog maar plaatsen voor de Europa League.

SL Benfica-Ajax in cijfers

  • Balbezit: BEN 42% - AJA 58%
  • Passnauwkeurigheid: BEN 70% - AJA 79%
  • Schoten: BEN 12 - AJA 10
  • Schoten op doel: BEN 8 - AJA 4

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner