08.11.2018 08:00

Kassa rinkelt bij Juventus: recordomzet ticketprijzen

Liefst 85 minuten lang leek Juventus af te stevenen op de overwinning in de thuiswedstrijd tegen Manchester United in de vierde speelronde van de Champions League-groepsfase. De Oude Dame verloor echter alsnog en daar treurde iedereen van, behalve de penningmeester ondanks de misgelopen premies.

De financiële man van Juventus zal lange tijd in zijn arm geknepen hebben of allemaal het echt waar was, maar het bedrag klopte: €4.194.190,00. Dat was de omzet van de ticketprijzen voor het duel met Manchester United. Nooit eerder haalde de ploeg uit Turijn een hogere recette voor de entreeprijzen. Het Allianz Stadium was tot de nok toe gevuld met supporters, 42.470 in totaal. Zij zorgden, met een gemiddelde ticketprijs van €98,75, voor het recordbedrag bij Juventus. 

Het Allianz Stadium is pas sinds een paar jaar in gebruik. De thuishaven van Juventus heeft de mogelijkheid om flink uit te bouwen, zodat er 15.000 extra toeschouwers kunnen komen. Mocht Juventus daartoe beslissen, zal de recordomzet uiteraard weer gebroken worden, maar dat zal nog jaren duren. Het stadion waar Juventus voorheen in speelde was het Stadio delle Alpi. Daar konden liefst 69.041 toeschouwers in. 

Wonderdoelpunt Ronaldo
De fans van Juventus hadden goede hoop dat de thuisploeg de driepunter over de streep zou trekken. Supervedette had zijn ploeg namelijk op 1-0 geschoten en deed dat op fenomenale wijze (video onder), door de bal ineens op zijn volley in het doel te laten ploffen. Juventus was de hele wedstrijd de betere ploeg, maar zag in de laatste vijf minuten de wedstrijd volledig kantelen. Na een fantastische vrije trap van Mata en een eigen goal van Alex Sandro stapten de Engelsen met een onverdiende 1-2 zege van het veld. 

Het was pas de derde keer dat Juventus een thuiswedstrijd verloor nadat het eerst op voorsprong was gekomen. Dat gebeurde eerder tijdens de 1-4 in 2009 tegen Bayern München en de 2-3 in 1999 tegen Manchester United.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner