08.11.2018 13:15

Hendrix en Vormer lopen bijna 50 kilometer in de CL

Ruud Vormer en Jorrit Hendrix hebben al meer dan een hele marathon in de benen zitten dit Champions League-seizoen. De Nederlandse middenvelders staan hoog in de lijst van spelers die de grootste afstand hebben gelopen.

De middenvelder van Club Brugge legde al een afstand van 47163 meter af, tijdens de duels met AS Monaco, Atlético Madrid en Borussia Dortmund. De ruim 47 kilometer is iets meer dan Hendrix liep. De PSV'er heeft ruim een halve kilometer (46407 meter) minder in de benen na de wedstrijden tegen FC Barcelona, Inter en Tottenham Hotspur. Vormer en Hendrix bezetten daarmee respectievelijk de derde en vijfde plaats van alle Champions League-spelers. Beide loopwonders misten nog geen seconde in het miljardenbal dit seizoen.

Ook Dušan Tadić, middenvelder annex aanvaller van Ajax, blijkt het loopwerk niet te schuwen. Met 46105 gelopen meters bezet de Serviër de zevende plaats. De top wordt gedomineerd door twee spelers van Inter. De middenvelders Matías Vecino en Marcelo Brozović tikken nog net niet de vijftig kilometer aan: respectievelijk 49518 en 49086 meter.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner