09.11.2018 12:45

FC Utrecht dankt Advocaat: trainer heeft beste start ooit

Een hoop mensen fronsten met hun wenkbrauwen toen de clubleiding van FC Utrecht Dick Advocaat aanstelde als vervanger van Jean-Paul de Jong. De beleidsmensen én de oefenmeester zelf verdienen echter een schouderklopje. 

De eerste zes wedstrijden onder Advocaat in de Eredivisie zijn namelijk heel goed verlopen. Hoewel de 71-jarige trainer bij zijn debuut door de late treffer van Robin van Persie nog met 1-0 onderuit ging, zette hij een knappe reeks neer. Eerst werd nog gelijkgespeeld maar de laatste vier wedstrijden werden allemaal gewonnen. Het betekent dat Advocaat na zes wedstrijden liefst dertien punten verzamelde met FC Utrecht. Daarmee is hij de trainer met de beste start ooit bij de Domstedelingen. Cees Loffeld, Nol de Ruiter en Ton du Chatinier deden het tot op heden met twaalf punten het best. 

De top 5 van Utrecht-trainers met meeste punten uit eerste 6 duels:

 1. Dick Advocaat – 13 punten
 2. Cees Loffeld – 12 punten
  Nol de Ruiter – 12 punten
  Ton du Chatinier – 12 punten
 3. Ab Fafié – 11 punten
 4. Barry Hughes – 11 punten
 5. Jean-Paul de Jong – 10 punten
  Leo van Veen – 10 punten
  Rob Alflen  – 10 punten

Zaterdag flinke test
Hoewel de punten de laatste weken worden binnengehaald, laat het spel nog wel te wensen over. "De resultaten zijn goed, maar we moeten meer lef tonen aan de bal', liet de oefenmeester weten aan Veronica Inside. Aankomende zaterdagavond wacht er een mooie test voor Advocaat en FC Utrecht. De ploeg neemt het dan in Arnhem op tegen concurrent Vitesse. Bij een zege vergroot FC Utrecht het gat met de ploeg van Leonid Slutsky tot zes punten, terwijl een verliespartij betekent dat beide teams evenveel punten hebben.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner