11.11.2018 19:21

Jubileumwedstrijd Mourinho krijgt zwarte rand in derby

Het had een mooie avond voor Manchester United-coach José Mourinho moeten worden. De Portugese oefenmeester stond voor de driehonderdste keer in zijn carrière langs de lijn in de Premier League, maar verloor de derby van Manchester City met 3-1.

Mourinho werd de vijftiende coach ooit op het hoogste niveau in Engeland met minstens driehonderd duels achter zijn naam. Daarvan was hij 88 keer coach van de Red Devils en 212 keer van Chelsea FC. Hoewel zijn resultaten dit seizoen mager zijn, overlegt hij geweldige statistieken.

Zo won hij liefst 189 keer en kon hij 518 keer juichen na een doelpunt. Dat is gemiddeld 1,73 keer per wedstrijd. Met Chelsea veroverde hij drie keer de Premier League-titel. Ook werd hij driemaal benoemd tot coach van het jaar in de hoogste competitie van het Engelse voetbal.

Driehonderd Premier League-duels van José Mourinho

  • 189 overwinningen
  • 67 gelijke spelen
  • 44 nederlagen

De 55-jarige oefenmeester zag zijn ploeg dankzij een treffer van City-middenvelder David Silva op achterstand komen. Het was een primeur voor de ervaren Spanjaard: hij scoorde nog nooit in eigen huis tegen de aartsrivaal. De bevrijdende 2-0 en 3-1 kwamen van de voet van Sergio Kun Agüero en Ilkay Gundogan.

Anthouny Martial deed vanaf de penaltystip nog wat terug, maar daar bleef het bij. Daardoor verdedigde de ploeg van Pep Guardiola met succes de koppositie. United staat teleurstellend achtste.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner