20.11.2018 09:45

Houdini-act tegen Duitsland best bekeken duel in 2018

Ronald Koeman heeft de afgelopen maanden aan klantenbinding gedaan bij het Nederlands elftal. Zo werd het duel van maandagavond met Duitsland in de UEFA Nations League de best bekeken wedstrijd van 2018 van Oranje. Lange tijd werden de 2,7 miljoen fans niet verwend door het Nederlands elftal, maar in de slotfase sleepte de ploeg een gelijkspel uit het vuur door treffers van Quincy Promes en Virgil van Dijk.

Het betekent dat Oranje zich in juni van 2019 mag opmaken voor de halve finale en eventuele finale van de Nations League. Dat er 2,7 miljoen mensen keken had alles te maken met de recente successen van Oranje. Hoewel er een jaar geleden nog 2,7 miljoen mensen keken naar het kwalificatieduel tussen Nederland en Zweden (2-0 winst), was dat niet genoeg voor een plek bij de play-offs. Daardoor miste de ploeg het Wereldkampioenschap en was de Oranje-koorts flink gedaald. Dat was merkbaar begin dit jaar toen Ronald Koeman werd aangesteld en Oranje de wedstrijden hervatte.


Data voor eindronde UEFA Nations League: 

  • Loting – 3 december
  • Halve finales – 5 juni en 6 juni
  • Troostfinale – 9 juni
  • Finale – 9 juni


In de eerste vier oefenduels onder de nieuwe bondscoach (tegen Engeland, Portugal, Slowakije en Italië) wist het kijkcijferaantal nooit de 1,7 miljoen te overschrijden. Nadat Oranje die wedstrijden redelijk succesvol afwerkte, werd het vertrouwen in Oranje steeds groter. De laatste vijf wedstrijden zaten er steeds minimaal 2,2 miljoen mensen voor de buis, met als hoogtepunt de 2,7 miljoen mensen tijdens het duel met Duitsland. Daardoor is er een mooie groei te zien in het kijkcijferaantal.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner