20.11.2018 13:15

Wat Dilrosun gemeen heeft met Seedorf en Robben

Javairô Dilrosun had zijn debuut bij het Nederlands elftal anders voorgesteld. De buitenspeler van Hertha BSC kwam in minuut 45 als invaller binnen de lijnen bij een 2-0 achterstand en hoopte het duel om te draaien.

In plaats daarvan moest hij 21 minuten later geblesseerd afhaken. Zonder Dilrosun lukte het Oranje alsnog om de stand gelijk te trekken. Fijn voor het Nederlands elftal, maar de twintigjarige vleugelaanvaller was daar maar al te graag bij geweest. Een pleister op de wond voor Dilrosun is dat hij in een fraai rijtje terecht is gekomen dankzij zijn wisselbeurt nadat hij was ingevallen. 

De voormalig Ajacied is hetzelfde lot ondergaan als Clarence Seedorf, Klaas-Jan Huntelaar, Roy Makaay, Rafael van der Vaart en Arjen Robben. Deze eeuw was dat vijftal ooit eveneens invaller bij Oranje, maar moest zich ook noodgedwongen weer laten wisselen. Voor Dilrosun, die de eerste Oranje-speler werd die debuteerde in het land waar hij op dit moment ook in clubverband actief is sinds Law Adam in 1930, een schrale troost. 

Oranje-spelers die werden gewisseld na invalbeurt deze eeuw:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner