01.12.2018 07:45

De mogelijke tegenstanders van Oranje in kwalificatie

Door de uitstekende prestaties in de UEFA Nations League behoort Nederland tot pot 1 tijdens de loting voor de EK-kwalificatie, welke vandaag (zondag 2 december) plaatsvindt om 12.00 uur in Dublin. 

Omdat Oranje de Nations League-finales bereikte, zit de ploeg van Ronald Koeman sowieso in een poule met vijf landen in plaats van zes. De 55 UEFA-landen zijn verdeeld over zes potten op basis van de prestaties in de Nations League, waarbij Nederland dus ingedeeld is in pot 1, bij de beste landen. Duitsland, dat bij de twee slechtste teams hoorde uit Divisie A, zit in pot 2 en is dus een mogelijke tegenstander van Nederland. 

Uit elke onderstaande potten treft Oranje 1 tegenstander:

  • Pot 2: Duitsland, IJsland, Bosnië en Herzegovina, Oekraïne, Denemarken, Zweden, Rusland, Oostenrijk, Tsjechië, Wales
  • Pot 3: Slowakije, Turkije, Ierland, Noord-Ierland, Schotland, Noorwegen, Servië, Finland, Bulgarije, Israël
  • Pot 4: Roemenië, Hongarije, Griekenland, Albanië, Montenegro, Cyprus, Estland, Slovenië, Litouwen, Georgië
  • Pot 5: Macedonië, Kosovo, Wit-Rusland, Luxemburg, Azerbeidzjan, Armenië, Kazachstan, Moldavië, Gibraltar, Faroër Eilanden

Overige potten:

  • UNL-pot: Nederland, Zwitserland, Portugal, Engeland
  • Pot 1: België, Frankrijk, Spanje, Italië, Kroatië, Polen
  • Pot 6: Letland, Liechtenstein, Andorra, Malta, San Marino

De kwalificatiewedstrijden voor het Europees Kampioenschap in 2020 worden gespeeld tussen 21 maart 2019 en 19 november 2019. Uit iedere poule gaan de twee beste landen direct naar het EK in 2020. Mocht Oranje daar niet in slagen, zal het in maart 2020, vanwege de groepszege is in de Nations League, sowieso play-offs spelen. Bij die play-offs zullen de vier beste landen uit Divisie A van de Nations League, die zich nog niet via hun reguliere kwalificatiepoule hebben geplaatst, strijden om een EK-ticket.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner