22.11.2018 07:30

Icardi en Dybala zijn eindelijk van interland-vloek af

Bij hun clubs zijn Maurco Icardi (Inter) en Paulo Dybala (Juventus) onvervalste aanvalsleiders, maar bij de Argentijnse nationale ploeg wilde het allemaal nog niet vlotten. Totdat Argentinië woensdag tegen Mexico met 2-0 zegevierde.

Icardi, die tegen de Mexicanen in de punt van de aanval stond, speelde zijn achtste interland. In de voorgaande zeven wedstrijden kwam de Inter-spits geen enkele keer op het scorebord, maar tegen Mexico, waar PSV'er Erick Gutiérrez in de basis stond, ontdeed hij zich al in de tweede minuut van de hatelijke nul. Een fijn moment voor Icardi, die vanwege een haat-liefde-verhouding met de Argentijnse ploeg zelfs ontbrak in de selectie van dat land tijdens het Wereldkampioenschap in Rusland.

Interlands Icardi bij Argentinië

  • 8 wedstrijden
  • 1 doelpunt

Naast Icardi kende nog een andere topspeler een zeer matige start in het Argentijnse shirt. Dybala had zelfs achttien interlands nodig om tot scoren te komen. De creatieve speler van Juventus begon tegen Mexico op de bank, maar verving Icardi een kleine tien minuten voor tijd. De aanvaller had vervolgens weinig tijd om nog te scoren, maar dat lukte de aanvaller wel: 2-0. Net als Icardi kende ook Dybala een nogal ongelukkige periode in het nationale elftal. Zo kwam hij afgelopen WK in Rusland maar één wedstrijd in actie. 

Interlands Dybala bij Argentinië

  • 18 wedstrijden
  • 1 doelpunt

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner