23.11.2018 16:00

NAC treft in Ajax angstgegner, PSV ontvangt de zijne

De Eredivisie gaat verder na een weekend zonder clubvoetbal. Dat betekent dat de twee grote topploegen van de Nederlandse competitie met een schuin oog naar elkaar kijken, hopen op puntverlies bij de grote concurrent. 

Dat Ajax punten gaat laten liggen, lijkt onwaarschijnlijk. De ploeg van Erik ten Hag gaat op bezoek bij NAC Breda. Als we alle duels tussen Ajax en NAC Breda omrekenen naar het driepuntensysteem, pakte Ajax in totaal 235 punten in de Eredivisie tegen de hekkensluiter. Daarnaast hield het in 49 van de 79 wedstrijden de nul. Beide cijfers zijn het hoogste aantal van Ajax tegen elke andere ploeg uit de Eredivisie. Vorig seizoen wonnen de Amsterdammers nog met 0-8.

PSV vreest sc Heerenveen
De Eindhovenaren verkeren in bloedvorm en verspeelden nog geen punt. Maar als PSV een keer punten moet laten liggen, lijkt sc Heerenveen daarvoor de geschikte tegenstander. In de laatste tien Eredivisie-ontmoetingen tussen beide teams, won PSV er twee en slechts één van de laatste drie wedstrijden in Eindhoven eindigde in een PSV-zege. 

De laatste 10 wedstrijden tussen PSV en Heerenveen

  • Duels: 10 wedstrijden
  • Winst Heerenveen: 3 wedstrijden
  • Gelijk: 5 wedstrijden
  • Winst PSV: 2 wedstrijden

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner