25.11.2018 11:33

Doelsaldo Fortuna Sittard beter dan recordkampioenen

Fortuna Sittard won zaterdagavond met ruime cijfers van Heracles Almelo (3-0) en krikte daarmee het doelsaldo op. De promovendus heeft betere cijfers dan Real Madrid en Manchester United.

Na de promotie naar de Eredivisie zal Fortuna Sittard nooit gedacht hebben dat het na dertien wedstrijden een beter doelsaldo zou hebben dan de Europese grootmachten. Maar de club doet het uitstekend op het hoogste niveau, terwijl Real Madrid en Manchester United flink teleurstellen. Met een doelsaldo van plus twee staan de Limburgers positiever dan de Spaanse recordkampioen (plus één) en de Engelse recordkampioen (min één).


Lees ook: Van Dijk leidt meest succesvolle Liverpool-defensie ooit 


De drie doelpunten tegen Heracles Almelo krikten het aantal gemaakte treffers op naar 26. Met 24 tegentreffers blijft er een positief saldo van twee doelpunten over. Real Madrid ging zaterdagavond hard onderuit tegen SD Eibar (3-0), waarmee het aantal tegendoelpunten op negentien kwam. De twintig gemaakte doelpunten - minder dan Fortuna Sittard in evenveel wedstrijden - zorgen voor een nipt positief doelsaldo. Manchester United speelde met 0-0 gelijk tegen Crystal Palace en hield daarmee het negatieve doelsaldo in stand: twintig voor, 21 tegen.

  • Fortuna Sittard: +2 (26 voor, 24 tegen)
  • Real Madrid: +1 (20 voor, 19 tegen)
  • Manchester United: -1 (20 voor, 21 tegen)

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner