27.11.2018 10:00

De Jong met afstand best beoordeelde in de Eredivisie

Luuk de Jong scoorde afgelopen weekend met een fenomenale omhaal tegen sc Heerenveen. Het tekent het zelfvertrouwen en de uitstekende vorm van de PSV-aanvaller, wat wordt bevestigd door de cijfers die hij krijgt van de media. 

De spits is in de Eredivisie namelijk de best beoordeelde speler in de Voetbal.com-spelersranking*. Met een gemiddelde van 7,06 is hij de enige Eredivisie-speler die een gemiddelde cijfer van zeven of hoger haalde in de eerste dertien wedstrijden. Dat cijfer is een gemiddelde van de beoordelingen die De Telegraaf, het Algemeen Dagblad en Voetbal International hebben gegeven dit seizoen. Tegen sc Heerenveen ontving De Jong mede dankzij zijn weergaloze doelpunt een 8,00. Alleen tegen Ajax was zijn cijfer hoger dit seizoen: 8,33. 

De 3 beste beoordelingen van De Jong dit seizoen:

Achter De Jong, de topscorer van de competitie met twaalf doelpunten, is het een PSV-feest op de spelersranking. Linksback José Angeliño (6,90) staat namelijk op plaats twee. Daarachter verstieren de Ajacieden Hakim Ziyech (6,85) en Matthijs de Ligt (6,82) met een derde en vierde plek een volledige dominantie van de Eindhovenaren. De acht spelers na De Ligt staan namelijk allemaal onder contract bij PSV. Op plaats twaalf is ADO Den Haag-middenvelder Nasser el Khayati pas de eerste niet PSV'er of Ajacied.

Klik hier of op de afbeelding om naar de volledige lijst te gaan. 

* De in de lijst weergegeven cijfers geven een gemiddelde weer van de Nederlandse media De Telegraaf, Algemeen Dagblad en Voetbal International. Er worden alleen spelers in de lijst opgenomen die minimaal 50% van de wedstrijden hebben gespeeld en daarin ook een cijfer hebben ontvangen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner